Ryhmien kuvaukset

Kuvaukset: Maria Elisabet Laurén

ALKEET

Alkeiskurssilla opetellaan argentiinalaisen tangon peruskuvioita, parityöskentelyä ja musiikkiin tanssimista. Tavoitteena on oppia liikkumaan parin kanssa musiikin mukaan argentiinalaisen tangon erityispiirteet huomioiden. Harjoitellaan liikkumista abrazossa eli tanssiotteessa. Peruskuvioita ovat mm. kävely (caminata), salida ja sen osat, ocho eteen ja taakse. Tutustutaan normaali- ja ristisysteemiin. Musiikista opetellaan tunnistamaan peruselementtejä kuten rytmi, melodia ja fraasit. Musiikki on selkeää tanssimusiikkia mm. seuraavilta orkestereilta: Francisco Canaro, Carlos Di Sarli, Miquel Calo, Juan D’Arienzo.

Alkeiskurssin jakso on puolen vuoden mittainen, eli kurssi lähtee alusta aina syyskuussa ja tammikuussa.

Suosittelemme alkeiskurssille tuloa, jos olet vasta-alkaja paritansseissa ja jos olet vasta-alkaja argentiinalaisessa tangossa (vaikka olisitkin tanssinut muita paritansseja). Alkeiskurssin voi käydä yhden tai useamman kerran, kunnes tunnet hallitsevasi materiaalin. Erityisesti viejän roolia opettelevan kannattaa käydä alkeistunneilla ainakin vuoden ajan.

Tunneille voi tulla opettelemaan viejän tai seuraajan roolia sukupuolesta riippumatta. Erittäin paljon opit, jos käyt alkeiskurssin ensin yhdessä, sitten toisessa roolissa!

Alkeiskurssille voit tulla oman parin kanssa tai yksin.  Otamme kurssille saman määrän viejiä ja seuraajia. Toistaiseksi tunneilla ei vaihdeta paria.

Suosittelemme alkeiskurssin ja tekniikkatunnin yhdistämistä!

Alkeiskurssi on torstaisin klo 18-19 (60min).

JATKOTASO

Jatkotaso on jatkoa alkeisryhmälle. Jatkotason ryhmässä jatketaan argentiinalaisen tangon peruskuvioiden, parityöskentelyn ja musiikkiin tanssimisen harjoittelua. Syvennetään kävelyn ja muiden peruselementtien osaamista. Ristisysteemi alkaa olla jo tuttu asia. Uusina elementteinä opetellaan mm. ocho cortado, yksinkertaiset käännökset giroon tai kävelyyn pohjautuen (mm. media luna) ja paradat ja pasadat. Musiikkivalikoima laajenee ja opetellaan tunnistamaan ja  ilmentämään lyyristä ja rytmikästä musiikkia. Tutustutaan myös milongaetikettiin ja kauden aikana käydään milongassa!

Jatkotasolle voit siirtyä, kun alkeiskurssin perusasiat ovat hallussa. Jatkoryhmän kausi on vuoden mittainen, ja ryhmässä kannattaa viettää 1-2 vuotta. Jatkotaso on jaettu kahteen, ryhmät 1 ja 2; tunneilla on sama sisältö, mutta tunnin vaativuus määräytyy ryhmän tason mukaan; jatkoryhmä 1 saattaa olla helpompi ja jatkoryhmä 2 hieman haastavampi.

Jatkotaso on keskiviikkoisin klo 18-19 (60min). 

JATKO/KESKITASO

Tämä ryhmä on tarkoitettu jatkotasolta keskitasolle siirtyville tanssijoille. Jos aikatauluusi sopii tämä ryhmä keskiviikon jatkotasoa paremmin voit toki tulla tähän ryhmään.

Jatko/keskitaso on maanantaisin kello 19.15-20.15.

VALS/MILONGA

Vals/milonga on uusin ja suosituin ryhmämme! Sinne voit tulla, kun sinulla on argentiinalaisen tangon perusteet hallussa, eli ainakin vuoden verran harjoittelua takana. Tunnilla keskitytään joko milongaan tai valssiin, ja tehdään jokin helpompi ja jokin haastavampi kuvio. Voit tulla kurssille, kun haluat laajentaa osaamistasi argentiinalaisen tangoperheen tansseista. Kurssin voi ottaa joko erikseen, tai se sopii myös hyvin keskiviikon jatkotason tai keskitason kaveriksi!

Vals/milonga -tunti keskiviikkoisin klo 19.15-20.15 (60min).

KESKITASO

Keskitason tunneilla keskitytään tilassa liikkumiseen ja harjoitellaan milongassa tanssimista. Peruskurssin kuviot alkavat olla hallussa; niitä aletaan nyt muunnella, tanssia erilaisiin musiikkeihin ja tutkia miten niillä liikutaan tilassa. Kuviovalikoimana on peruskurssin kuviot ja niiden variaatiot, giro-pohjaiset käännökset, contragiro, ja uusina haastavampina elementteinä mm. sacadas ja boleos. Musiikkivalikoima laajenee ja musiikillista osaamista syvennetään mm. kappaleen rakenteen tuntemuksella.

Tunneilla käymisen lisäksi milongoissa tanssiminen on olennainen osa keskitason tanssijan viikko-ohjelmaa. Milongaetikettiä harjoitellaan myös tunnilla.

Keskitason tunneilla odotetaan, että oppilaalla on perustaidot hallussa ja takana on n. 2 vuotta aktiivista argentiinalaisen tangon harrastusta. Keskitason tunneilla voi viettää useammankin vuoden, sillä joka kaudella ohjelma on varmasti hieman erilainen! Lisäksi voit ottaa jatko/keskitason maanantaisin ja käydä vahvistamassa perusteiden osaamista, tai osallistua vals/milonga-ryhmään.

Keskitason viikkotunti on keskiviikkoisin klo 20.30-21.30 (60min). 

EDISTYNEET

Edistyneen oppilaan ja tanssijan haasteena on löytää se oma tanssi. Tunneilla tutustutaan eri tanssityyleihin, mm. salonkitango, tango milonguero, tango nuevo. Musiikkivalikoima laajenee, mukaan tulee dramaattisia orkestereita, kuten Osvaldo Pugliese ja Anibal Troilo, ja toisaalta Guardia Viejan musiikkia kuten Francisco Lomuto ja Roberto Firpo. Erilaisia musiikkityylejä opetellaan tanssimaan eri tyyleillä.

Peruskuviot ja niiden variaatiot ovat hanskassa ja niillä liikkuminen tilassa musiikin tahtiin on vaivatonta. Edistyneiden tunneilla peruselementeistä tehdään haastavia yhdistelmiä. Uusina elementteinä opettajat voivat esitellä mm. gancho, volcada, colgada, calesita. Tunneilla harjoitellaan myös perustekniikkaa edistyneen tanssijan näkökulmasta.

Tunnilla edellytetään keskitason kuvioiden hallintaa. Opettajat ohjaavat harjoittelua myös parin omien toiveiden mukaan perustekniikkaan tai haastavampiin elementteihin keskittyen.

Edistyneiden ryhmä pidetään maanantaisin klo 20.30-21.30 (60min). 

TEKNIIKKA

Tekniikkaryhmässä harjoitellaan argentiinalaisen tangon perustekniikoita yksin ja parin kanssa. Kävely, pivotointi, jalkaterän artikulaatio, asento, peruskuviot kuten ocho, giro, boleo, planeo, koristeet ja musiikin peruselementit. Tekniikkatunnit sopivat kaiken tasoisille tanssijoille ja ovat erityisen hyödyllisiä aloittelijoille. Tekniikkatunneilla harjoitellaan lähinnä yksin, joten tekniikkaryhmä sopii oman tekniikan kehittämiseen silloinkin, kun ei ole omaa paria.

Tekniikkatunti on torstaisin klo 19.15-20.15 (60min).

PRAKTIKA

Practica (esp.) tarkoittaa vapaamuotoista harjoittelua musiikin tahtiin. Voit tulla yksin tai parin kanssa. Practicassa voit harjoitella tunneilla esiteltyjä kuvioita, tai tanssia vapaasti oman mielen mukaan.  Salilla on hyvä tilaisuus myös harjoitella toista roolia viejänä tai seuraajana. Practican vetäjältä voit kysyä pieniä vinkkejä ja practicassa saatetaan näyttää lyhyt “päivän kuvio”.

Practican järjestää tamperelainen tangoyhdistys Tango aMoroso ry. ja se pidetään torstaisin klo 20.15-22. Practica on kaikille avoin ja hinta on 5€/kerta, tai 5x kortti Tango aMoroson jäsenille 20€. 

TEEMATUNNIT

Säännöllisten viikkoryhmien lisäksi järjestetään vaihtuvilla aiheilla muutaman viikon mittaisia teematuntikokonaisuuksia. Teemat voivat liittyä esimerkiksi

  • tangon historiaan
  • musiikkiin
  • tangon eri tyyleihin
  • argentiinalaiseen kulttuuriin tai kieleen

Teematunneista tiedotetaan hyvissä ajoin, joten seuraa tiedotteitamme Facebookissa, näillä www-sivuilla ja uutiskirjeessämme (tilaa uutiskirjeemme sähköpostiisi).

Tällä kaudella (2023 kevät) teematunnit pidetään maanantaisin klo 18-19 (60 min). Yksi teema kestää yhden kuukauden. Teematunneille voit tulla joko koko teemaksi (=kuukausi) tai kertamaksuilla.

ALKEISKURSSIT

Järjestämme myös viikonloppuisin intensiivisiä yhden tai kahden päivän alkeiskursseja muutaman kerran kaudessa. Nämä sopivat sinulle, joka haluat aloittaa uuden harrastuksen ja viikonloput sopivat sinulle parhaiten, tai haluat vahvistaa perusteiden osaamista. Seuraa tiedotustamme kurssien ajankohdasta.

SEMINAARIT JA WORKSHOPIT

Järjestämme kauden aikana myös seminaareja. Ne järjestetään yleensä viikonlopun aikana tiiviinä kurssina tietyllä teemalla. Seuraa tiedotustamme.

%d bloggaajaa tykkää tästä: